V šálku je charakteristická oříškovo hnědým krémem a delikátním aroma s tóny jasmínu a lupenů růže. Chuť je likérově sladká s jemnými náznaky citrusového ovoce. V dlouhotrvající dochuti je cítit citrusová sladkost.
V Etiopii se ročně vypěstuje více jak 270 000 tun kávy a na kávových farmách pracuje asi 12 miliónů lidí. Sběr zelené kávy, která se zpracovává tzv. mokrou cestou probíhá v srpnu až prosinci.
Etiopie je pravlastí kávy.
Její objevení sahá podle legend do devátého století. Jistý pastýř koz Kaldi si všiml, že jeho zvířata jsou po spasení bobul z do té doby neznámé rostliny kávovníku mimořádně m čilé.
Kaldi bobule vyzkoušel sám a přesvědčil se o jejich povzbudivém účinku.. Později vyzkoušeli účinky kávy také lidé z okolí a káva se začala šířit do světa. I dnes se v Etiopii pěstuje kvalitní a odborníky vysoko ceněná káva. Nejznámějšími pěstovatelskými regiony v krajině jsou Limu, Sidamo a Harar.
Označení Grade 2 znamená, že se jedná o velmi kvalitní kávu s minimálním počtem defektních zrn.
Prémiová odrůdová zrnková káva
Typ: Arabica 100%
hmotnost: 1kg
Balení: trojvrstvý obal, jednocestný ventil pro uchování aroma
Pražení: střední tmavé (medium dark)