Píseň L. - Veronika Opatřilová, Prostor, 2024

Filtrovaná káva
E-kniha

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ. Autorka Petra... Číst víc

4,0 1 hodnocení
Nakladatel
CPRESS, 2022
Počet stran
248

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ. Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy... Číst víc

  • PDF
  • Čeština

349 Kč

Ihned ke stažení
Jak číst e-knihy?

Potřebujete poradit knihu?

Zeptejte se online knihkupce!

Proč nakupovat na Martinus.cz?

  • Doprava zdarma od 999 Kč
  • Více než 5 000 výdejních míst
  • Záložky ke každému nákupu

Naši skřítci doporučují

Více o eknize

PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY NABÍRÁ NA POPULARITĚ PO CELÉM SVĚTĚ. ZAČTĚTE SE DO JEDINEČNÉHO PRŮVODCE VŠEMI METODAMI PŘÍPRAVY FILTROVANÉ KÁVY, KTERÉ EXISTUJÍ.
Autorka Petra Střelecká je zakladatelkou kavárny a pražírny kávy Industra Coffee v Brně, oceňovanou baristkou na světových soutěžích a lektorkou kávových kurzů. Ve své knize se s vámi podělí nejen o své zkušenosti s přípravou kávy ale také o to, jaké to je otevřít si kavárnu na „špatném“ místě a jak se vlastně dobrá kavárna pozná. Najdete zde i spoustu receptů na kávové drinky nebo dezerty, na které se do Industry sjíždí hosté až z Prahy.
Číst víc
Počet stran
248
Rok vydání
2022
Naše katalogové číslo
1574161
Ilustrace
Jazyk
čeština
Původ
Česko
Nakladatel
CPRESS
Pro koho
pro dospělé
Kategorizace

Našli jste nepřesnosti? Dejte nám, prosím, vědět!

Nahlásit chybu

Máte o knize více informací než je na této stránce nebo jste našli chybu? Budeme vám velmi vděční, když nám pomůžete s doplněním informací na našich stránkách.

Hodnocení

4,0 / 5

1 hodnocení

0
1
0
0
0

Jak se líbila e-kniha vám?

Čtenářské recenze

27.6.2022
Keďže sa filtrovaná výberová káva stala mojim obľúbeným nápojom, rada sa o nej dozvedám viac. Najnovšie vyšla v ČR kniha Filtrovaná káva od Petry Streleckej, zakladateľky brnenskej Industra Coffee. Ktorá nie je iba o filtrovanej káve. Nájdete tam i recepty. Na koláče! Ale ono to nakoniec nie je na škodu. Ak sa o výberovú kávu zaujímate dlhšie, veľa nového sa určite nedozviete. No kniha môže perfektne fungovať u ľudí, ktorí chodia do kaviarne a chceli by poznať to pozadie, čo odlišuje výberovú kávu od tej, ktorú kúpiť v supermarkete (alebo v Starbucks). Aký je jej pôvod a cesta do strednej Európy. Prečo sa už praží svetlejšie a aké sú možnosti filtrovania a prípravy. Ako si ju pripraviť doma, aké pomôcky k tomu treba s odporúčaním na konkrétne. Kam pokračovať, keď sa chcete vzdelávať ďalej. Pretože toto je naozaj len intro. Mne spočiatku nesedel štýl, mala som pocit, že by sa kľudne mohla volať Industra Story. A tým nemyslím prvú kapitolu, no tých osobných vsuviek tam bolo akosi veľa. Do veľkej miery ale za to mohli moje očakávania. Toto predsa nie je ďalšia kniha o káve pre laikov. Teda svojim spôsobom je, ale nakoniec musím uznať, že je to vlastne prijemne napísaná kniha ktorá si čitateľov môže získať práve tým, že je tak osobná. Industru pozná asi každý v Brne, kto pije (kvalitnú) kávu. Petra má úspechy aj na súťažiach. A kávová kultúra sa v ČR i na Slovensku vyvíja práve týmto smerom, takže mnohým môže objasniť, čo je to vlastne za trend a prečo i v malých mestečkach vznikajú pražiarne a kaviarne s výberovou kávou. K tomu pekné fotky a recepty a príbeh jednej kaviarne. Číst víc

Nakladatelství CPRESS

Číst víc

„Když najdeš lásku, držíš se jí. Popadneš ji oběma rukama a uděláš, co můžeš, abys ji nepustila. Nejde se k ní otočit zády a předpokládat, že na tebe bude čekat, kdes ji nechala, dokud na ni nebudeš připravená.“

9. listopad - Colleen Hoover, 2021
9. listopad
Colleen Hoover